Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 12.05.2025. | Chleb razowy(1) z masłem(5), twarożkiem śmietankowo- waniliowym(5) kakao na mleku(5), banan. | Zupa pomidorowa z ryżem, jarzynami, na mięsie, zabielana(5,6), makaron (1,2) z masłem(5), cukrem , serem białym(5), kompot. | Koktajl truskawkowy(5), chałka pszenna (1) z masłem(5). |
Wtorek 13.5.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb wieloziarnisty(1) z masłem(5), dżemem(1), jabłko. | Rosół z makaronem, jarzynami(1,2,6), ziemniaki, kotlet mielony (1,2), mizeria (5), kompot wieloowocowy. | Bułka cynamonowa(1) z masłem(5), kakao na mleku (5), pomarańcza. |
Środa 14.5.2025. | Kanapka (1)z masłem(5), szynką gotowaną(1), rzodkiewką, sałatą zieloną, ogórkiem, papryką, kawa na mleku(5), sok owocowy. | Grochówka z jarzynami, (1,6) łazanki z kapustą i kiełbasą śląską(1,2), kompot wieloowocowy. | Wafel ryżowy z dżemem, jabłko, herbata owocowa. |
Czwartek 15.5.2025. | Owsianka(1) na mleku(5) z żurawiną, chleb tygrysek (1) z masłem(5), kiwi, banan. | Zupa kalafiorowa z grysikiem jarzynami(1,6), ryż, pulpet z indyka (1,2), sałata zielona ze śmietaną(5), kompot wieloowocowy. | Talerz owocowy: melon, pomarańcza, flips kukurydziany. |
Piątek 16.5.2025. | Chleb graham (1) z masłem(5), serem żółtym(5), pomidorem, sałatą zieloną, ogórkiem, jajkiem(2), mleko z miodem(5), gruszka. | Zupa ogórkowa z jarzynami(1,6),zabielana(5) ziemniaki, kotlet rybny(1,2,3), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. | Galaretka owocowa(1) z brzoskwinią, bitą śmietaną(5), potartą czekoladą(1,5). |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.