Smacznego :)
![](http://zsp10katowice.pl/wp-content/uploads/2023/10/ifxade858b89dbc3644_eduresized_jadlospis-stronaa1-1-1200x411.jpg)
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 29.7.2024. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb razowy(1) z masłem(5), potartym serem żółtym(5), sok Kubuś. | Zupa ziemniaczana z jarzynami na mięsie (1,5,6), makaron (1,2) z sosem śmietanowo(5)- szpinakowym, kompot wieloowocowy. | Jogurt naturalny(5) z płatkami granola(1), śliwka pieczywo wasa. |
Wtorek 30.7.2024. | Chleb słonecznikowy(1) z masłem(5), szynką gotowaną(1), sałatą zieloną, rzodkiewką, kakao na mleku(5), marchew do gryzienia | Zupa pomidorowa ze śmietaną(5), jarzynami(6),makaronem(1,2) ryż, gulasz z indyka(1), sałatka szwedzka, kompot wieloowocowy. | Wafel ryżowy, z dżemem(1), jabłko. |
Środa 31.7.2024. | Owsianka(1) na mleku(5) z żurawiną, chleb tygrysi (1) z masłem(5), kiwi, sok owocowy. | Zupa wielowarzywna, zabielana(5,6), na mięsie, ryż z musem jabłkowym, kompot wieloowocowy. | Chleb (1) z masłem(5), serkiem topionym(5), papryką czerwoną, herbata owocowa, melon. |
Czwartek 1.8.2024. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), twarożkiem śmietankowo- waniliowym(5) mleko(5), jabłko. | Zupa z zacierką(1,2), jarzynami(6), ziemniaki, kotlet rybny (3), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. | Talerz owocowy: arbuz, melon, flips kukurydziany, woda mineralna. |
Piątek 2.8.2024. | Kanapka z pastą z tuńczyka(1,3,5), ogórkiem kiszonym, kawa na mleku(5), gruszka. | Krupnik z jarzynami(6), ziemniakami, kluski na parze (1,2) z sosem śmietanowo- jagodowym(5), kompot wieloowocowy. | Chleb z masłem(1,5), pomidorem, ogórkiem zielonym, herbata malinowa, banan. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.