Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 4.12.2023. | Owsianka(1) na mleku(5) z rodzynkami, chleb razowy (1) z masłem(5) i potartym serem żółtym(5), banan. | Zupa ziemniaczana z jarzynami(6) na mięsie, makaron (1,2) z sosem truskawkowym, kompot wieloowocowy. | Bułka cynamonowa(1) z masłem(5), kakao na mleku(5) jabłko. |
Wtorek 5.12.2023. Mikołaj Poczęstunek: | Bułka kajzerka(1) z masłem(5), polędwicą(1), sałatą zieloną, rzodkiewką, ogórkiem,kawa na mleku(5), Mandarynka, melon, flips, ciastko(1,2),paluszek, sok. | Krem cebulowy z grzankami, jarzynami (1,6), spaghetti(1,2) z sosem bolońskim (1), kompot wieloowocowy. | Galaretka owocowa(1) z bitą śmietaną (5), brzoskwinią, herbata owocowa. |
Środa 6.12.2023. | Chleb(1) z masłem(5) serem żółtym(5) ogórkiem konserwowym, pomidorem, mleko (5), marchew do gryzienia. | Zupa pomidorowa z ryżem, jarzynami(6), ziemniaki, kotlety z jajek(1,2), surówka z selera i jabłek(6), kompot wieloowocowy. | Jogurt naturalny(5) z płatkami granola(1) i borówką, pieczywo wasa. |
Czwartek 7.12.2023. | Kasza manna(1) na mleku(5) z sokiem malinowym, bułka słodka(1) z masłem(5), dżemem(1), sok Kubuś. | Zupa wielowarzywna(6), kasza, gulasz wieprzowy(1), ogórek kiszony, kompot wieloowocowy. | Chleb(1), z pastą śledziową (3,5) ogórkiem kiszonym, kakao na mleku (5), śliwka. |
Piątek 8.12.2023. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), jajecznica(2) ze szczypiorkiem , kawa na mleku,(5), jabłko. | Zupa kalafiorowa z grysikiem jarzynami(1,6), ziemniaki, kotlet rybny (3), brokuł na parze, kompot wieloowocowy. | Rogalik pszenny z masłem(1,5), mleko(5), gruszka. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.