Smacznego :)
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 15.4.2024. | Owsianka(1) na mleku(5) z rodzynkami, chleb razowy (1) z masłem(5), dżemem(1), sok Kubuś. | Krem marchewkowy z grzankami, jarzynami, na mięsie (6), ryż z musem jabłkowym, kompot wieloowocowy. | Jogurt naturalny z musem truskawkowym (5), wafel ryżowy. |
Wtorek 16.4.2024. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), kiełbaski wieprzowe grzane(1) z musztardą, kakao na mleku(5), ananas. | Rosół z makaronem(1,2) jarzynami(6), ziemniaki, kotlet mielony(1), buraki, kompot wieloowocowy. | Mleczko bananowe (5), chałka pszenna(1) z masłem(5). |
Środa 17.4.2024. | Bułka kajzerka (1) z masłem(5), polędwicą sopocką(1), sałatą zieloną, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, kawa na mleku(5), gruszka. | Zupa ogórkowa zabielana(5), z jarzynami(6), racuchy z jabłkami i cukrem pudrem(1,2), kompot wieloowocowy. | Chleb z masłem(1,5), pomidorem, szczypiorkiem, kakao na mleku(5), banan. |
Czwartek 18.4.2024. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb graham(1) z masłem(5), serem żółtym(5) sok owocowy. | Kapuśniak z jarzynami(6), ziemniakami, ryż, pulpet z indyka w sosie pomidorowym (1), sałatka szwedzka, kompot wieloowocowy. | Bułka drożdżowa(1) z masłem(5), kakao na mleku(5), jabłko. |
Piątek 19.4.2024. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), serem żółtym(5), ogórkiem, sałatą, jajkiem gotowanym(2), mleko(5), mandarynka. | Zupa z ryżem, jarzynami(6), ziemniaki, ryba z pieca (3), marchew mini na parze, kompot wieloowocowy. | Talerz owocowy: melon, pomarańcza, flips kukurydziany. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.