Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 31.3.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb razowy(1) z masłem(5), potartą rzodkiewką, sok Kubuś. | Zupa szpinakowa z jarzynami, ziemniakami, na mięsie(1,6) , racuchy z jabłkami i cukrem pudrem(1,2,5), kompot wieloowocowy. | Chleb z pastą z tuńczyka(1,3,5), ogórkiem kiszonym, kawa na mleku(5), gruszka. |
Wtorek 1.4.2025. | Chleb (1) z masłem(5), kiełbaski kornetki grzane(1) z ketchupem, mleko z miodem(5), talerz warzywny: ogórek, papryka, rzodkiewka, pomarańcza. | Żurek jarzynami, ziemniakami(6), ryż, pulpet z indyka z sosem pomidorowym (1,2), sałata zielona z jogurtem(5), kompot wieloowocowy. | Banan, ciastko be, be(1,2). |
Środa 2.4.2025. | Kanapka (1) z masłem(5), polędwicą sopocką(1), rzodkiewką, sałatą zieloną, ogórkiem, pomidorem, kakao na mleku(5), melon. | Krem brokułowy z grzankami(1,6), ziemniaki, kotlety z jajek(1,2), surówka z selera i jabłka(6),kompot wieloowocowy. | Rogalik pszenny(1) z masłem(5), kawa na mleku(5), gruszka. |
Czwartek 4.4.2025. | Owsianka(1) na mleku(5) z żurawiną, chleb tygrysek (1) z masłem(5), serkiem ziołowym(5), szczypiorkiem, papryką, jabłko. | Zupa ogórkowa z jarzynami(1,6), ziemniaki, kotlet rybny(1,2,3), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. | Galaretka owocowa(1) z kiwi, bitą śmietaną(5), potartą czekoladą(1,5). |
Piątek 5.4.2025. | Chleb graham (1) z masłem(5), serem żółtym(5), pomidorem, sałatą zieloną, rzodkiewką, ogórkiem, kawa na mleku(5), sok owocowy. | Zupa pomidorowa z ryżem, jarzynami, zabielana (1,5,6), naleśniki z dżemem, białym serem (1,2,5), kompot wieloowocowy. | Mleczko truskawkowe (5), chałka pszenna (1) z masłem(5). |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.