Smacznego :)

| DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | 
| Poniedziałek 3.11.2025.  | Chleb mieszany (1) z masłem(5), serem żółtym(5), pomidorem, jajkiem gotowanym(2), ogórkiem, kakao na mleku(5), banan, herbata, woda mineralna. | Kapuśniak z ziemniakami, jarzynami (1,6) ,  makaron z sosem śmietanowo- truskawkowym (1,2,5), kompot wieloowocowy.  | Bułka drożdżowa z masłem(1,5),  pomarańcza, herbata z cytryną, woda mineralna.  | 
| Wtorek 4.11.2025.  | Chleb mieszany(1) z masłem(5), ogórkiem, papryką, kiełbaski wieprzowe z ketchupem(1), kawa na mleku(5), melon, herbata, woda mineralna. | Zupa kalafiorowa z jarzynami(6), ryż, pulpet z indyka(1,2), sałata zielona ze śmietaną(5),kompot wieloowocowy.  | Mleczko bananowe(5) chałka(1) z masłem(5), śliwka, herbata, woda mineralna.  | 
| Środa   5.11.2025.  | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb tygrysek(1) z masłem(5), kiwi, sok Kubuś, herbata, woda mineralna. | Zupa ziemniaczana z jarzynami(6), naleśniki z dżemem(1,2,5), surówka z marchwi i jabłek, kompot wieloowocowy.  | Chleb z pastą z tuńczyka (3,5), ogórkiem, herbata  z cytryną, banan, woda mineralna.  | 
| Czwartek 6.11.2025.  | Kanapka (1) z masłem(5), polędwicą sopocką(1), rzodkiewką, sałatą zieloną, ogórkiem, pomidorem, kakao na mleku(5), jabłko, herbata, woda mineralna. | Krem cebulowy z jarzynami,  grzankami(1,5,6) , kasza, gulasz z szynki(1), sałatka szwedzka, kompot wieloowocowy. | Ptasie mleczko (wyrób własny(5), z brzoskwinią, biszkopt(1,2), herbata, woda mineralna.  | 
| Piątek 7.11.2025.  | Owsianka(1) na mleku(5) z żurawiną, chleb wieloziarnisty (1) z masłem(5), dżemem(1), sok owocowy, herbata, woda mineralna. | Zupa szpinakowa z jarzynami(1,2,6), ziemniaki, ryba z pieca (1,2,3), brokuł i marchew mini na parze, kompot wieloowocowy.  | Kisiel owocowy(1), ciastko kruche (1,2), jabłko, herbata, woda mineralna. | 
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.