Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 23.6.2025. | Kanapka (1) z masłem(5), serem żółtym(5), rzodkiewką, papryką czerwoną, ogórkiem, kakao na mleku(5), banan. | Zupa ogórkowa z jarzynami, na mięsie(6), makaron z masłem, cukrem, serem białym(1,2,5), kompot wieloowocowy. | Rogalik (1) z masłem(5), kawa na mleku (5),gruszka. |
Wtorek 24.6.2025. | Chleb razowy (1) z masłem(5), szynką gotowaną(1), rzodkiewką, sałatą zieloną, pomidorem, jajkiem(2), mleko z miodem(5), melon. | Zupa pomidorowa z jarzynami, zabielana(5,6), ziemniaki, kotlet mielony(1), marchew mini na parze, kompot wieloowocowy. | Talerz owocowy: jabłko, truskawka, flips kukurydziany, woda mineralna. |
Środa 25.6.2025. | Kasza manna(1) na mleku(5) z sokiem malinowym, chleb tygrysek (1) z masłem(5), powidłami(1) sok Kubuś. | Zupa koperkowa z ryżem, jarzynami(1,2,6), naleśniki z dżemem (1,2,5), surówka z marchwi i jabłek, kompot wieloowocowy. | Pieczywo wasa z dżemem, banan, herbata owocowa. |
Czwartek 26.6.2025. | Chleb razowy(1) z masłem(5), twarożkiem śmietankowo- waniliowym(5) kawa na mleku(5), pomarańcza. | Zupa z kalarepy z jarzynami(1,2,6), kasza, gulasz z szynki (1) ogórek kiszony, kompot wieloowocowy. | Budyń śmietankowy na mleku(5), baton drożdżowy z masłem(1,5) banan. |
Piątek 27.6.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb wieloziarnisty(1) z masłem(5), dżemem(1), sok owocowy. | Rosół z makaronem, jarzynami(1,2,6), ziemniaki, kotlet rybny(1,2,3), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. | Koktajl truskawkowy(5), chałka z masłem(1,5). |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.