Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 21.7.2025. | Owsianka(1) na mleku(5) z żurawiną, chleb tygrysek (1) z masłem(5), dżemem(1), sok Kubuś. | Krem cebulowy z jarzynami, na mięsie (5,6), racuchy z jabłkami i cukrem pudrem(1,2,5), kompot wieloowocowy. | Chleb z pastą jajeczną (2,5), szczypiorkiem, herbata owocowa, banan. |
Wtorek 22.7.2025. | Chleb (1) z masłem(5), kiełbaski kornetki grzane(1) z ketchupem, kakao na mleku(5), melon. | Zupa pomidorowa z ryżem, jarzynami, zabielana(5,6), kasza, gulasz wieprzowy(1), ogórek kiszony, kompot wieloowocowy. | Jogurt naturalny z musem truskawkowym(5), pieczywo wasa(1). |
Środa 23.7.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb wieloziarnisty(1) z masłem(5), potartym serem żółtym(5), sok owocowy. | Zupa kalafiorowa z jarzynami, zabielana(1,5,6), ziemniaki, kotlet rybny(1,2,3), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. | Budyń śmietankowy na mleku(5), baton drożdżowy z masłem(1,5) banan. |
Czwartek 24.7.2025. | Kanapka (1)z masłem(5), szynką gotowaną(1), rzodkiewką, sałatą zieloną, papryką, kawa na mleku(5), pomarańcza. | Zupa ziemniaczana z jarzynami(1,6), spaghetti z sosem mięsno- pomidorowym(1,2), z kukurydzą, kompot wieloowocowy. | Bułka drożdżowa (1) z masłem(5), mleko z miodem (5), jabłko. |
Piątek 25.7.2025. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), jajecznica ze szczypiorkiem(2), kakao na mleku (5),gruszka. | Zupa z zacierką, jarzynami, na mięsie(1,2,6) , ryż z zapiekanymi jabłkami i cynamonem, kompot wieloowocowy. | Talerz owocowy: arbuz, pomarańcza, flips kukurydziany. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.