Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 24.2.2025. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), twarożkiem śmietankowo- waniliowym(5) kakao na mleku(5), banan. | Barszcz czerwony z ziemniakami, jarzynami, na mięsie, zabielany(5,6), naleśniki z dżemem(1,2,5), kompot wieloowocowy. | Jogurt naturalny(5) z płatkami granola (1), biszkopt(1,2), melon. |
Wtorek 25.2.2025. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), kiełbaski kornetki grzane(1) z ketchupem, mleko(5), sok Kubuś. | Rosół z makaronem, jarzynami(1,2,6), ziemniaki, filet z kurczaka panierowany(1,2), marchew mini na parze, kompot wieloowocowy. | Chleb z pastą jajeczną (1,2) z masłem(5), mleko z miodem(5), jabłko. |
Środa 26.2.2025. | Kanapka (1) z masłem(5), szynką gotowaną(1) , pomidorem, sałatą zieloną, papryką, rzodkiewką, kawa na mleku(5), mandarynka. | Zupa jarzynowa z ziemniakami, na mięsie(6), makaron z masłem, cukrem, serem białym(1,2,5), kompot wieloowocowy. | Bułka cynamonowa(1) z masłem(5), kakao na mleku(5), banan. |
Czwartek 27.2.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb razowy(1) z masłem(5), powidłami śliwkowymi(1), sok pomarańczowy. | Zupa szpinakowa z jarzynami(6), kasza, gulasz wieprzowy(1) ogórek kiszony, kompot wieloowocowy. | Chleb z masłem, pasztetem drobiowym(1,5), ogórkiem kiszonym, kakao na mleku (5),melon. |
Piątek 28.2.2025. | Owsianka(1) na mleku(5) z rodzynkami, chleb wieloziarnisty (1) z masłem(5), potartym serem żółtym(5), jabłko. | Zupa z zacierką, jarzynami(1,2,6), ziemniaki, kotlet rybny(1,2,3), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. | Chleb z pastą z tuńczyka(1,3,5), ogórkiem konserwowym, herbata z cytryną, gruszka. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.