Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 6.10.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb wieloziarnisty(1) z masłem(5), dżemem (1), sok Kubuś, herbata, woda mineralna. | Krem z dyni z grzankami, jarzynami (1,6) , kluski na parze z sosem śmietanowo- jagodowym (1,2,5), kompot wieloowocowy. | Chleb z masłem, serkiem topionym (1,5),szynką(1), papryką czerwoną, herbata z cytryną, woda mineralna. |
Wtorek 7.10.2025. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), jajecznica ze szczypiorkiem(2), kawa na mleku (5), jabłko, herbata, woda mineralna. | Grochówka z jarzynami(1,2,6), ziemniakami łazanki z kiełbasą śląską i kiszoną kapustą (1,2), kompot wieloowocowy. | Bułka drożdżowa(1) z masłem(5), mleko (5),śliwka, herbata, woda mineralna. |
Środa 8.10.2025. | Owsianka(1) na mleku(5) z żurawiną, chleb tygrysek (1) z masłem(5), kiwi, sok owocowy, herbata, woda mineralna. | Zupa z zacierką, jarzynami, na mięsie(1,2,6), kluski śląskie(1,2), szynka wieprzowa w sosie(1), kapusta czerwona, kompot wieloowocowy. | Jogurt naturalny z musem truskawkowym(5), flips kukurydziany, herbata, woda mineralna. |
Czwartek 9.10.2025. | Kanapka (1) z masłem(5), polędwicą sopocką(1), rzodkiewką, sałatą zieloną, ogórkiem, pomidorem, kakao na mleku(5), gruszka herbata, woda mineralna. | Zupa szpinakowa z jarzynami(6), ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony(1,2), mizeria(5), kompot wieloowocowy. | Kisiel owocowy(1), ciastko kruche (1,2), jabłko, herbata, woda mineralna. |
Piątek 10.10.2025. | Chleb razowy(1) z masłem(5), twarożkiem śmietankowo- waniliowym(5), kawa na mleku(5), banan, herbata, woda mineralna. | Zupa koperkowa z ryżem, jarzynami(1,2,6), ziemniaki, ryba z pieca (1,2,3), brokuł i marchew mini na parze, kompot wieloowocowy. | Rogalik (1) z masłem(5), dżemem(1), mleko (5), śliwka, herbata, woda mineralna. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.