Smacznego :)
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 18.11.2024. | Owsianka(1) na mleku(5) z rodzynkami, żurawiną, chleb razowy (1) z masłem(5), potartym serem żółtym(5), melon. | Krupnik z jarzynami, ziemniakami, na mięsie (1,6), makaron (1,2) z sosem śmietanowo(5)- szpinakowym, marchew mini na parze, kompot wieloowocowy. | Bułka cynamonka(1) z masłem(5), mleko z miodem(5), banan. |
Wtorek 19.11.2024. | Bułka kajzerka (1) z masłem(5), sałatą zieloną, kiełbasą szynkową(1), papryką czerwoną, ogórkiem, kakao na mleku(5),jabłko. | Rosół z makaronem, jarzynami(1,2,6) ziemniaki, filet z kurczaka panierowany (1), marchew z groszkiem, kompot wieloowocowy. | Galaretka owocowa(1) z ananasem, bitą śmietaną(5), ciastko kruche(1,2). |
Środa 20.11.2024. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), twarożkiem śmietankowo- waniliowym(5) kawa na mleku(5), gruszka. | Grochówka z jarzynami, (1,6) łazanki z kapustą i kiełbasą śląską(1,2), kompot wieloowocowy. | Chleb z masłem(1,5), pomidorem, jajkiem gotowanym(2) mleko z miodem(5), ananas. |
Czwartek 21.11.2024. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb tygrysek(1) z masłem(5), dżemem (1), sok Kubuś. | Zupa wielowarzywna ze śmietaną(5,6), kasza, gulasz z szynki(1), sałatka szwedzka, kompot wieloowocowy. | Kisiel owocowy(1), baton drożdżowy(1) z masłem(5), powidłami(1), śliwka. |
Piątek 22.11.2024. | Chleb razowy (1) z masłem(5), serem żółtym(5) papryką, rzodkiewką, ogórkiem, kakao na mleku(5), mandarynka. | Zupa pomidorowa z ryżem, jarzynami(6), ziemniaki, burger rybny(2,3), brokuł na parze, kompot wieloowocowy. | Budyń śmietankowy na mleku(5), biszkopt(1,2) banan. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.