Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 14.4.2025. | Chleb (1) z masłem(5), kiełbaski kornetki grzane(1) z ketchupem, mleko z miodem(5), marchew do gryzienia. | Zupa brokułowa z jarzynami, na mięsie(1,6) , zapiekanka ziemniaczana z warzywami(1), kompot wieloowocowy. | Rogalik pszenny(1) z masłem(5), kakao na mleku(5), gruszka. |
Wtorek 15.4.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb razowy(1) z masłem(5), dżemem(1), sok Kubuś. | Krem cebulowy z grzankami, jarzynami(1,6), spaghetti z sosem mięsno- pomidorowym(1,2), z kukurydzą, kompot wieloowocowy. | Wafel ryżowy z dżemem, banan, herbata owocowa. |
Środa 16.4.2025. | Kanapka (1) z masłem(5), polędwicą sopocką(1), rzodkiewką, sałatą zieloną, ogórkiem, papryką czerwoną, kawa na mleku(5), melon. | Rosół z makaronem, jarzynami(1,2,6), ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym,(1,2), fasolka szparagowa na parze, kompot wieloowocowy. | Galaretka owocowa(1) z brzoskwinią, bitą śmietaną(5), potartą czekoladą(1,5). |
Czwartek 17.4.2025. | Owsianka(1) na mleku(5) z żurawiną, chleb tygrysek (1) z masłem(5), kiwi, jabłko. | Zupa wielowarzywna, zabielana(5,6), kasza, gulasz wieprzowy(1), sałatka szwedzka, kompot wieloowocowy. | Koktajl truskawkowy (5), chałka pszenna (1) z masłem(5). |
Piątek 18.4.2025. | Chleb graham (1) z masłem(5), serem żółtym(5), pomidorem, sałatą zieloną, rzodkiewką, ogórkiem, kawa na mleku(5), banan. | Zupa pomidorowa z ryżem, jarzynami, zabielana (1,5,6), kluski na parze (1,2) z sosem śmietanowo- jagodowym(5), kompot wieloowocowy. | Talerz owocowy: melon , pomarańcza, flips kukurydziany. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.