Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 24.3.2025. | Kanapka (1) z masłem(5), serem żółtym(5), rzodkiewką, pomidorem, ogórkiem, papryką, mleko z miodem(5), pomarańcza. | Krupnik z ziemniakami, jarzynami, na mięsie(6), ryż z zapiekanymi jabłkami cukrem i cynamonem, kompot. | Mleczko bananowe (5), chałka pszenna (1) z masłem(5). |
Wtorek 25.3.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb wieloziarnisty(1) z masłem(5), kiwi, sok Kubuś. | Zupa kalafiorowa z grysikiem, jarzynami(1,6), łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą śląską(1,2), kompot wieloowocowy. | Jogurt naturalny(5) z musem brzoskwiniowym (1), wafelek (1,2). |
Środa 26.3.2025. | Bułka kajzerka (1)z masłem(5), szynką gotowaną(1), rzodkiewką, sałatą, ogórkiem, papryką, kawa na mleku(5), melon. | Krem cebulowy z grzankami, jarzynami(1,6), spaghetti z sosem mięsno- pomidorowym(1,2), z kukurydzą, kompot wieloowocowy. | Budyń śmietankowy na mleku(5), baton drożdżowy z masłem(1,5) banan. |
Czwartek 27.3.2025. | Chleb razowy(1) z masłem(5), twarożkiem śmietankowo- waniliowym(5) kakao na mleku(5), sok owocowy. | Zupa wielowarzywna, zabielana(5,6), kasza, gulasz wieprzowy(1), sałatka szwedzka, kompot wieloowocowy. | Talerz owocowy: jabłko , pomarańcza, flips kukurydziany. |
Piątek 28.3.2025. | Kasza manna(1) na mleku(5) z sokiem malinowym, rogalik pszenny (1) z masłem(5), jabłko. | Rosół z makaronem, jarzynami(1,2,6), ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym,(1,2), fasolka szparagowa na parze, kompot wieloowocowy. | Bułka cynamonowa(1) z masłem(5), kakao na mleku (5),banan. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.