Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 30.6.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb razowy(1) z masłem(5), potartym serem żółtym(5), sok Kubuś. | Zupa kalafiorowa z jarzynami, ziemniakami, na mięsie(1,6), ryż z zapiekanymi jabłkami i cynamonem, kompot wieloowocowy. | Chleb z masłem, pastą z tuńczyka (3,5), ogórkiem kiszonym, kawa na mleku(5), jabłko. |
Wtorek 1.7.2025. | Kanapka (1) z masłem(5), polędwicą sopocką(1), rzodkiewką, sałatą zieloną, ogórkiem, pomidorem, kakao na mleku(5), melon. | Zupa z szpinakowa z jarzynami(1,6), spaghetti z sosem mięsno- pomidorowym(1,2), z kukurydzą, kompot wieloowocowy. | Jogurt truskawkowy(5), chałka z masłem(1,5), woda mineralna. |
Środa 2.7.2025. | Chleb (1) z masłem(5), kiełbaski kornetki grzane(1) z ketchupem, kakao na mleku(5), banan. | Zupa z zacierką, jarzynami(1,2,6), ziemniaki, kotlet rybny(1,2,3), marchew mini na parze, kompot wieloowocowy. | Bułka cynamonowa(1) z masłem(5), mleko (5), pomarańcza. |
Czwartek 3.7.2025. | Bułka kajzerka (1) z masłem(5), serem żółtym(5), rzodkiewką, pomidorem, jajkiem gotowanym(2), kakao na mleku(5), sok owocowy. | Żurek z ziemniakami, jarzynami (1,2,6), ryż, gulasz wieprzowy(1), sałata ze śmietaną(5), kompot wieloowocowy. | Pieczywo wasa z dżemem, banan, herbata owocowa. |
Piątek 4.7.2025. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), jajecznica ze szczypiorkiem(2), kakao na mleku (5),jabłko. | Zupa brokułowa z jarzynami(1,2,6), makaron masłem, cukrem, serem białym(1,2,5), kompot wieloowocowy. | Talerz owocowy: melon, pomarańcza, flips kukurydziany, woda mineralna. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.