Smacznego :)

DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 21.4.2025. | |||
Wtorek 22.4.2025. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb wieloziarnisty(1) z masłem(5), powidłami śliwkowymi(5), sok owocowy. | Krupnik z jarzynami, ziemniakami, na mięsie(6), makaron z masłem, cukrem, serem białym(1,2,5), kompot. | Chleb z masłem pasztetem drobiowym (1,5), ogórkiem kiszonym, mleko z miodem(5), melon. |
Środa 23.4.2025. | Bułka kajzerka (1) z masłem(5), szynką gotowaną (5), rzodkiewką, sałatą zieloną, ogórkiem, papryką, kakao na mleku(5), pomarańcza. | Zupa kalafiorowa z grysikiem, jarzynami(1,6), kasza, gulasz wieprzowy(1) ogórek kiszony, kompot wieloowocowy. | Budyń śmietankowy na mleku(5), baton drożdżowy z masłem(1,5) banan. |
Czwartek 24.4.2025. | Kasza manna(1) na mleku(5) z sokiem malinowym, chleb razowy (1) z masłem(5), dżemem(1) gruszka. | Zupa koperkowa z jarzynami(1,6), ryż, pulpet z indyka (1,2), sałata zielona ze śmietaną(5), kompot wieloowocowy. | Ptasie mleczko (wyrób własny(5), z brzoskwinią, biszkopt (1,2). |
Piątek 25.4.2025. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), twarożkiem śmietankowo- waniliowym(5) kawa na mleku(5), melon. | Zupa ogórkowa z jarzynami(1,6), ziemniaki, kotlet rybny(1,2,3), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. | Bułka cynamonowa(1) z masłem(5), kakao na mleku (5),banan. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.