Smacznego :)
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 29.4.2024. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), kiełbaski wieprzowe grzane(1) z ketchupem, kakao na mleku(5), jabłko. | Zupa z zacierką(1,2), jarzynami (6), zapiekanka ziemniaczana z warzywami, kompot wieloowocowy. | Chleb (1) z pastą jajeczną(2), szczypiorkiem, mleko(5) banan. |
Wtorek 30.4.2024. | Zupa mleczna(5) z płatkami kukurydzianymi(1), chleb razowy(1) z masłem(5), potartym serem żółtym(5), sok Kubuś. | Zupa ziemniaczana z jarzynami na mięsie(1,6), makaron (1,2) z sosem śmietanowo(5)- szpinakowym z mozzarellą (5), kompot wieloowocowy. | Chleb(1), z pastą z tuńczyka (3,5) ogórkiem konserwowym, kawa na mleku(5), melon. |
Środa 1.5.2024. | |||
Czwartek 2.5.2024. | Chleb mieszany(1) z masłem(5), jajecznica(2) ze szczypiorkiem, mleko,(5), gruszka. | Zupa szpinakowa z jarzynami na mięsie (6), naleśniki(1,2,5) z dżemem(1) kompot wieloowocowy. | Chleb (1) z masłem(5), serem topionym(5), papryką czerwoną, kakao na mleku(5) jabłko. |
Piątek 3.5.2024. |
Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.
Alergeny uwzględnione w jadłospisie według numerów:
- 1 – Ziarna zbóż( Gluten)
zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 2 – Jaja
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 3 – Ryby
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 4 – Ziarno sojowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 5 – Mleko
oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę. - 6 – Seler
oraz produkty przygotowywane na jego bazie. - 7 – Ziarno sezamowe
oraz produkty przygotowywane na jego bazie.